wiśniowe bajaderki

0 (0 ocen)

  • 30 min

doskonałe na prezent

  • 30 min

Składniki:

  • 70 dag czerstwego ciasta (biszkopt, murzynek. babka)
    2 łyżki dżemu wiśniowego
    kieliszek wiśniówki
    2 łyżki wiśni ze spirytusu
    20 dag suszonych śliwek
    po 5 dag rodzynek, posiekanych orzechów i skórki pomarańczowej
    łyżeczka kakao
    100 g pokruszonych herbatników
    czekolada i bakalie do dekoracji

Wiśniowe bajaderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej namoczyć śliwki i rodzynki w wiśniówce i zostawić na noc.
  • 2. Następnego dnia ciasto, śliwki, rodzynki zmielić w maszynce do mięsa. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać ręką. Formować kulki.
  • 3. Obtaczac je w czekoladzie i bakaliach.

Porady

mozna dodać inne ulubione bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy