Wiosenny chłodnik

0 (0 ocen)

  • Łatwy

W upalne dni często przygotowuję różne chłodniki. Ten ma same zalety: jest tani, łatwy i szybki do przygotowania a do tego ma mało kalorii:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - rzodkiewki: 1 pęczek
    - ogórek: 1 sztuka
    - jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
    - kefir: 400 mililitrów
    - czosnek: 1 ząbek
    - koperek (czubate): 2 łyżki
    - szczypiorek (czubate): 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Wiosenny chłodnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewkę pokroić w kostkę. Jajka oskubać i posiekać. Wszystko razem połączyć z kefirem. Wymieszać z koperkiem i szczypiorem, doprawić do smaku. Podawać od razu po przygotowaniu najlepiej z młodymi ziemniaczkami.

Komentarze

Podobne przepisy