SERNIK WIOSENNY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Aksamitny, pyszny, nikt mu nie odmówi

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera dwukrotnie zmielonego
    6 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 kostka masła
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mleka
    opakowanie herbatników
    polewa czekoladowa na wierzch
    kolorowa posypka cukierkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik wiosenny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ser miksujemy z żółtkami, cukrami, mąkami i proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie smarujemy wierzch polewą czekoladową. Kiedy ta zastygnie posypujemy wierzch posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować