Wątróbka drobiowa z Papryką i Bambusem

0 (0 ocen)

Smakowało przepysznie :) Proszę wybaczyć jakość filmiku ponieważ sama gotuję,kręcę jednym słowem robie wszystko jedną ręką :D

Składniki:

  • 500g wątróbki drobiowej
    1/2 papryki czerwonej pokrojonej w średnią kostkę
    100g bambusa odsączonego i pokrojonego na mniejsze części
    3 cebule pokrojone w krążki
    olej,sól morska ziołowa,pieprz czarny świeżo mielony

Wątróbka drobiowa z papryką i bambusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną,umytą i osuszoną watróbkę wrzucamy na rozgrzany olej,delikatnie solimy i pieprzymy i smażymy z obu stron.
  • 2. Do dobrze wysmażonej watróbki dodajemy paprykę z bambusem oraz cebulę.
  • 3. Całość jeszcze doprawiamy solą,papryka czerwoną w proszku i pieprzem-mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy do miękkości warzyw na wolnym ogniu.
  • 4. Jak warzywa są miękkie wykładamy na talerz,dekorujemy i podajemy np. z chlebkiem i ogóreczkiem małosolnym :)

    Smacznego :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami