Warstwowa surówka z młodej kapusty
Składniki:
- kawałek młodej kapusty
1 duży pomidor
2 ogórki zielone
1 jajko ugotowane na twardo
sól,pieprz
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Warstwowa surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Kapustę poszatkować w cienkie paski,posolić i odstawić żeby zmiękła,następnie odcisnąć sok.
-
2.
Ogórek obrać,razem z jajkiem i pomidorem pokroić w plasterki.
-
3.
Jogurt przyprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.
-
4.
Na talerzach układać warstwowo :kapustę,pomidor,kapustę,ogórek,kapustę,jogurt i jajko.Całość oprószyć solą i pieprzem.
Porady
Z przepisu wyszło mi 2 takie porcje jak na zdjęciu.
Komentarze