W malinowym chruśniaku.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Delikatne i chrupiące ciasto, z kwaskowymi malinami i słodziutkimi jabłkami. Idealne na piknik albo niedzielne popołudnie.

  • 60 min

Składniki:



  • 300 G MĄKI PSZENNEJ 1 KG JABŁEK
    100 G CUKRU SZKLANKA MALIN
    KOSTKA MASŁA 100 G CUKRU
    3 ŻÓŁTKA

W malinowym chruśniaku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SKŁADNIKI NA CIASTO SZYBKO ZAGNIATAMY I
    WKŁADAMY DO LODÓWKI.
  • 2. JABŁKA OBIERAMY I KROIMY NA KAWAŁKI.
    WRZUCAMY JE DO GARNKA I DUSIMY Z CUKREM AŻ BĘDĄ MIĘKKIE.
  • 3. 3/4 CIASTA WYKŁADAMY PROSTOKĄTNĄ FORMĘ I
    NAKŁUWAMY WIDELCEM.
  • 4. NA CIASTO WYKŁADAMY JABŁKA,POSYPUJEMY MALINAMI I POZOSTAŁYM CIASTEM.
  • 5. PIECZEMY 40 MINUT W 175 STOPNIACH.

Porady

ZAMIAST MALIN I JABŁEK, MOŻNA UŻYĆ DOWOLNYCH LETNICH OWOCÓW. IDEALNIE SPAWDZĄ SIĘ TRUSKAWKI CZY MIESZANKA OWOCÓW LEŚNYCH.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy