Tosty w chrupiącej panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min

To pyszny pomysł na chrupkie i słodkie śniadanko. Doskonale smakują z poranną kawą.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 5 kromek chleba tostowego,
    - 1 duże jajko,
    - Garść siekanych orzechów włoskich,
    - Garść słonecznika,
    - 1 łyżka sezamy,
    - Garść płatków kukurydzianych,
    - 0,5 szklanki mleka,
    - Czekolada mleczna do dekoracji,
    - 3 łyżki masła orzechowego
    - Olej do smażenia

Tosty w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane składniki 1. Na talerzu mieszamy ze sobą płatki, orzechy, sezam oraz słonecznik. Do drugiego talerza wybijamy jajko i roztrzepujemy. W trzecim talerzu umieszczamy mleko.
  • maczanie 2. Po kolei każdą kromkę maczamy w mleku, jajku oraz w przygotowanej mieszance. Tak opanierowane kanapki smażymy z obu stron na oleju (do zrumienienia).

    Gotowe tosty polewamy podgrzanym masłem orzechowym i posypujemy pokrojoną czekoladą.

Komentarze

Podobne przepisy