Tort lodowy

0 (0 ocen)

Zimny deser idealny na gorące, letnie dni. Dzieciakom tak smakuje, że aż trzęsą im się uszy. ;)

Składniki:

  • 1 litr śmietany 30%
    4 Fixy
    250 g bezów
    100 g krokant (chrupki)
    100 g płatków czekoladowych
    100 g płatków migdałowych

Tort lodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spód tortownicy położyć papier. Następnie posypać na spód płatki czekoladowe. Ubić śmietanę z fixami. Wsypać bakalie, chrupki oraz pokruszone bezy i wymieszać masę. Wlać do tortownicy i na wierzch posypać resztą pokruszonych bezów. Zamrozić i wysypać tort.

Porady

Najlepiej tort przygotować dzień prędzej przed podaniem w celu lepszego zmrożenia.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (179 ocen)

Zdobywca nagrody

Tort lodowy

4.5 (179 ocen)

Zdobywca nagrody

Tort lodowy

ankad21 Cudowne orzeźwienie na upalne dni. 24 godz.