Torcik z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.najpierw pieczemy biszkopt; bialko ubic na sztywno nastepnie dalej ubijac i podsypywac cukrem nastepnie powoli wlewac żółtka dalej ubijajac .na koncu dac mąke przesianą z proszkiem i delikatnie wymieszac.wyłozyc na blaszke i do piekarnika. krem robimy nastepująco; masło ubijac az bedzie napowietrzone. w osobnym garnku jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą mase najlepiej na parze. nastepnie ostudzic dalej ubijajac. gdy masa bedzie zimna połaczyc partiami z utartym maslem.dołożyc pokrojone truskawki i przełozyc takim kremem biszkopt przeciety na 3 krązki. mozna troche kremu bez truskawek odlozyc i na wysmarowac boki i gore torciku oraz zrobic rozetki naokolo .w srodek poukladac truskawki i odstawic do lodowki. na gore deliktnie wylewac wystudzona galaretke
Porady
zawsze biszkopt pieke dzien wczesniej. truskawek tez mozna dac ile kto chce
Komentarze