Torcik Rafaello

0 (0 ocen)

  • 35 min

Kokosowe cudo !

  • 35 min

Składniki:

  • 2 żółtka
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy
    1 i 1/2 szklanki mleka
    25 dag masła
    15 dag wiórków kokosowych
    30 dag okrągłych biszkoptów

Torcik rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń na mleku z dodatkiem cukru waniliowego. Masło utrzeć na jednolitą masę, a następnie stopniowo dodawać wystudzony budyń. Do masy dodać 3/4 porcji wiórków kokosowych, dokładnie wymieszać.
  • 2. W tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć warstwę biszkoptów (wcześniej namoczonych w mleku), przykryć masą kokosową, rozłożyć kolejną warstwę biszkoptów. Wierzch posmarować i posypać resztą wiórków kokosowych. Wstawić do lodówki do stężenia na 12 godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy