Tatar z łososia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tatar z łososia jest prosty do przygotowania. Ważne jest by łososia pokroić w kosteczkę, nie można go mielić gdyż powstanie papka. Łososia podajemy z kilkoma prostymi składnikami, jednak możemy dodatkowo dodać własne według uznania. Ps. Sok z cytryny wyciskamy na łososia tuż przed zjedzeniem.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki (dla 4 osób):
    250 g świeżego łososia
    1 mała cebula, szalotka lub dymka
    2 ogórki konserwowe
    cytryna
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól
    biały pieprz
    opcjonalnie: kapary, trójkątne tosty lub inne ulubione składniki

Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Łososia, cebulę, ogórki kroimy w kosteczkę i wszystko razem mieszamy.
    2. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy oliwę z oliwek. Dokładnie mieszamy.
    3. Na talerzu formujemy dekoracyjnie tatar, dodajemy ulubione składniki - u mnie są to grzanki.
    4. Przed zjedzeniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy