Tatar z łososia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tatar rybny który doskonale sprawdzi się jako przystawka na imprezowy stół, czy po po prostu na zdrową kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia
    ½ szklarniowego ogórka
    1 dojrzałe awokado
    ½ cebuli czerwonej
    1 łyżka oleju lnianego
    Sos sojowy do smaku
    Pęczek koperku
    Sok z limonki do smaku
    Sól morska do smaku
    Pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Ryba Przystawki Tatar

Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania:
    Rozdrobnionego łososia, mieszamy w miseczce razem z pokrojonym koperkiem, skrapiamy sokiem z limonki, doprawiamy solą do smaku, dodajemy łyżeczkę oleju lnianego, mieszamy, wkładamy na 10 minut do lodówki.
  • 2. Z awokado wyjmujemy pestkę, łyżeczką wydrążamy miąższ, skrapiamy sokiem z limonki aby nie ściemniało, rozgniatamy na papkę widelcem, doprawiamy solą do smaku.
    Ogórka obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru sosu, mieszamy z pokrojoną drobniutko cebulą czerwoną, doprawiamy do smaku łyżeczką oleju lnianego oraz szczypta soli i pieprzu.
  • 3.
    Małą miseczkę wykładamy folią spożywczą na samo dno układamy warstwę z łososiem następnie warstwę z ogórkiem i na samym wierzchu smarujemy pastą z awokado.
    Chłodzimy w lodówce i wykładamy przed podaniem na talerzyk, dekorujemy dowolnie.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Cebula Ogórek Olej Ryby Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Wędzenie Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować