Szynka w ziołach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wszystkim smakuje i na ciepło, i na zimno.

Składniki:

  • 1 kg szynki
    po 2 łyżeczki ziół prowansalskich, oregano, bazylii, przyprawy do mięs i słodkiej papryki
    po łyżeczce ostrej papryki i granulowanego czosnku
    sól, pieprz
    olej

    Sos:
    6 łyżek majonezu
    3 łyżeczki chrzanu
    3 łyżki śmietany
    2 ogórki kiszone

Szynka w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w grube plastry. Oprószamy przyprawami i ziołami, skrapiamy olejem. Schładzamy ok. 8 godzin.
  • 2. Szynkę podsmażamy. Podlewamy wodą i gotujemy ok. 2,5 godziny.
  • 3. Sos: ogórki kroimy, mieszamy z resztą składników. Podajemy do mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy