Szynka zapiekana w plastrach

4.31 (231 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Szynka zapiekana w plastrach z marchewką i majonezem. Danie nie wymaga wiele przygotowań, a w smaku jest rewelacyjne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 700 g szynki wieprzowej bez kości
    3 średnie marchewki
    200 g majonezu
    2 duże ząbki czosnku
    2 duże cebule
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.31 (231 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Szynka zapiekana w plastrach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem i paprykami.
    Cebule pokroić w piórka i ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, a następnie plastry szynki. Pomiędzy mięsem poukładać pokrojone ząbki czosnku.
    Całość posmarować majonezem i ułożyć na nim pokrojoną w plasterki marchewkę.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie miękkie.
    (piekłam 1h 15 min)
    Po wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszk
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować