Szparagi w szynce

0 (0 ocen)

Hit każdej imprezy .Polecam również jako kolację .

Składniki:

  • 1 słoik szparagów w zalewie ( 180 g )

    3 plastry szynki konserwowej

    2 łyżki żelatyny

    500 ml bulionu drobiowego

    1 łyżeczka octu

    sól

Szparagi w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi wyciągnąć ze słoiczka , odcedzić z zalewy .

    Każdy plaster szynki przekroić na dwa trójkąty .

    Na każdym trójkącie ułożyć po trzy szparagi , zwinąć szynkę w rulonik .

    Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody .

    Bulion drobiowy zagotować , dodać namoczoną żelatynę , ocet i sól do smaku .

    Ostudzić .

    Zalać szparagi i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy