Pieczone szparagi w szynce serrano

4.49 (158 ocen)

  • 15 min

Smaczna hiszpańska przystawka.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
    6 plastrów szynki serrano
    12 zielonych szparagów
    sól morska gruboziarnista
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone szparagi w szynce serrano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone szparagi w szynce serrano 1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy na blaszce. Pozostałą częścią oliwy ,przy pomocy pędzelka silikonowego ,smarujemy owinięte szparagi i oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy 10 min ,podajemy z sosem aioli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować