Takie kolorowe szaszłyki to alternatywa dla zwykłej kiełbasy pieczonej na grillu. Dwa rodzaje kiełbasy, pieczarka i cukinia z szalotką łatwo zaspokoją głód i znajdzie się miejsce jeszcze na inne przysmaki.
20 min
Składniki:
• 20 plastrów 1,5 cm białej kiełbasy
• 20 plastrów 1,5 cm kiełbasy ciemnej
• 10 małych pieczarek
• 3 szalotki
• 2 małe cukinie
• sól, pieprz, papryka słodka do smaku
Szaszłyki z białej i ciemnej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Pieczarki umyć i odciąć nóżki.
• Szalotki i cukinię pokroić w plastry.
• Nabijać na drewniane patyczki na przemian, kiełbasę białą, ciemną, cukinię, pieczarkę i szalotkę.
• Szaszłyki posypać solą, pieprzem i papryką.
• Grillować z obu stron.
Komentarze