Szaszłyki z białej i ciemnej kiełbasy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Takie kolorowe szaszłyki to alternatywa dla zwykłej kiełbasy pieczonej na grillu. Dwa rodzaje kiełbasy, pieczarka i cukinia z szalotką łatwo zaspokoją głód i znajdzie się miejsce jeszcze na inne przysmaki.

  • 20 min

Składniki:

  • • 20 plastrów 1,5 cm białej kiełbasy
    • 20 plastrów 1,5 cm kiełbasy ciemnej
    • 10 małych pieczarek
    • 3 szalotki
    • 2 małe cukinie
    • sól, pieprz, papryka słodka do smaku

Szaszłyki z białej i ciemnej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z białej i ciemnej kiełbasy 1. • Pieczarki umyć i odciąć nóżki.
    • Szalotki i cukinię pokroić w plastry.
    • Nabijać na drewniane patyczki na przemian, kiełbasę białą, ciemną, cukinię, pieczarkę i szalotkę.
    • Szaszłyki posypać solą, pieprzem i papryką.
    • Grillować z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy