Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

Przepyszna!

Składniki:

  • 0,5 główki młodej kapusty
    1 mała marchewka
    1 mały ogórek lub pół większego
    Koperek
    Sól
    Szczypta cukru
    Pieprz biały
    2 łyżki oleju z pestek winogron

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę poszatkować, wsypać do miski, posolić lekko i ugnieść ręką. Odstawić na 10 minut.

    W tym czasie marchewkę obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na mniejszych oczkach tarki. Dodać do kapusty.

    Ogórka obrać ze skóry, zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Dodać do surówki. Koperek opłukać i osuszyć, posiekać, wsypać do surówki ilość wg uznania.

    Kapustę i warzywa wymieszać, dodać szczyptę cukru, pieprz oraz olej, zamieszać. Ewentualnie dosolić do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy