Surówka z kapusty kiszonej o smaku pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dodatek koncentratu wzmacnia smak surówki. Pasuje do smażonej ryby i dań mięsnych.

  • 15 min

Składniki:

  • 40 dag kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki oliwy
    cukier, pieprz do smaku

Surówka z kapusty kiszonej o smaku pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i obraną marchewkę ucieramy na tarce, obraną cebulę siekamy. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy marchewkę, cebulę, natkę pietruszki i mieszamy. Posypujemy odrobiną cukru i pieprzu, dajemy oliwę i koncentrat. Mieszamy. Możemy ozdobić krążkami cebuli i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy