Spicy chutney, zmysłowa, ale z charakterem...

0 (0 ocen)

  • 5 min

Ta potrawa...nie wiem jak to można nazwać... jest prosta...aromatyczna...po prostu trzeba ja spróbować :)Spicy chutney...do mięsa...na kanapkę...

  • 5 min

Składniki:

  • łyżeczka kuminu
    łyżeczka kolendry
    łyżeczka gorczycy
    kilka liści curry
    odrobina soli
    kilka chilli
    3 cebule (średnie)
    3 ząbki czosnku
    łyżka cukru
    4 łyżki kokosu
    3 marchewki
    oliwa z oliwek
    woda

Spicy chutney, zmysłowa, ale z charakterem... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patelnia na gaz !!! podsmażymy teraz przyprawy: kumin, kolendra, gorczyca, liście curry.
    NIe wolno przypalić bo będzie gorzki. Dodajemy jeszcze odrobinę soli i kilka chilli.
    Delikatnie smażymy...

    Cebule ścieramy na tarce. Dodajemy oliwę do przypraw na patelnie i razem z cebulą i 3 pokrojonymi ząbkami czosnku smażymy do zezłocenia się cebuli.

    Dodajemy łyżkę cukru, 4 łyżki wiórków kokosowych. Delikatnie smażymy.

    3 marchewki ścieramy na tarce i wrzucamy na patelnie, dolewamy kilka łyżek wody i dusimy do momentu gdy marchewka będzie miękka :) Ok 10 min.

Porady

musimy pamiętac o stopniowym dolewaniu wody podczas duszenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy