Spaghetti Carbonara

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niesamowite danie dla tych co lubią eksperymentować w kuchni z czosnkiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g makaronu gniazda
    2 filety z kurczaka
    30 dag pieczarek
    4 ząbki czosnku
    2 śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz
    pół łyżeczki cukru
    łyżka przyprawy Czubryca - zielona
    1 łyżka oleju

Spaghetti carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron ugotuj all dente.

    2. Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju. Gdy mięso ładnie się zrumieni, przełóż je z rondla do miski.

    3. W tym samym rondlu usmaż pieczarki. Co chwilę odlewaj powstałą z nich wodę. Gdy będą już usmażone, dodaj do nich kurczaka.

    4. SOS: wymieszaj śmietanę, czosnek (przeciśnięty przez wyciskacz do czosnku), majonez, Czubrycę, sól, pieprz i cukier.

    5. Zalej sosem filety z pieczarkami i zagotuj.

    6. Polej sosem ugotowany makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy