Sos z cukinii

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prawie cały mój czas poświęcam córce Julii. Zajmuję się też domem. Uczęszczam na kurs kosmetyczny. Przetwory robię co roku.

Składniki:

  • ● 3 kg cukinii
    ● 1 kg cebuli
    ● 1 l przecieru pomidorowego
    ● łyżeczka pieprzu
    ● łyżeczka curry
    ● 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    Zalewa: 1 szkl. octu 10-proc.
    ● 50 dag cukru

Sos z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Solimy, odstawiamy
    na godzinę, następnie odciskamy
    sok. Cukinie obieramy,
    usuwamy gniazda nasienne,
    również ścieramy na
    tarce. Mieszamy z cebulą.
  • 2. Gotujemy ocet z cukrem.
    Dodajemy warzywa, przecier
    i przyprawy i gotujemy 20
    minut. Gorący sos wkładamy
    do wyparzonych słoików, pasteryzujemy
    ok. 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy