Sos paprykowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis dostałam od mojego brata, który jest wielbicielem pizzy

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 czerwonych papryk
    jedna duża cebula
    4-5 ząbków czosnku
    łyżka oliwy z oliwek
    sól
    pieprz
    świeża bazylia

Sos paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę wydrążyć, pokroić na 4 części, gotować do miękkości wraz z cebulą oraz czosnkiem. Po ugotowaniu zblenderować warzywa razem ze świeżą bazylią, oliwą z oliwek. Doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu około godziny.

Porady

Sos świetnie smakuje jako dodatek do pizzy zamiast ketchupu lub do mięs i makaronów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy