Śmietanowiec tofii

0 (0 ocen)

  • 20 min

Najlepszy dodatek do kawy

  • 20 min

Składniki:

  • CIASTO
    1/2 kg mąki
    2 jajka
    1/2 margaryny
    1 łyżeczka sody
    cukier waniliowy
    1/2 szklanka cukru
    MASA
    1/2 litra śmietany łaciatej30%
    3 łyżeczki żelatyny
    cukru pudru do smaku.
    masa tofii

Śmietanowiec tofii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Zagnieść ciasto, podzielić na połowę i upiec dwa placki
    MASA
    Żelatynę zamoczyć w 1/2 szklance zimnej wody, gdy napęcznieje dolać 1/4 szklanki gorącej wody.Ubić śmietanę z cukrem. Tężejącą żelatynę dodać do ubitej śmietany.Przełożyć placki śmietaną, a wierzch posmarować masą tofii i posypoć całość zmielonymi orzechami.
    SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy