Moja rodzina wprost przepada za papryką. To nasze ulubione danie, które często przyrządzamyna wspólną kolację.
Składniki:
1 kg czerwonej papryki lub po 50 dag żółtej i czerwonej
3 łyżki oleju
przyprawa do kurczaka
czosnek granulowany
słodka mielona papryka
szczypta chili
kilka kropel sosu sojowego
sól
pieprz
30 dag twarogu półtłustego
Smażona z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w szerokie paski. Podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Dusimy do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, chili, czosnkiem, mieloną papryką, sosem sojowym oraz solą i pieprzem.
2.Twaróg rozdrabniamy widelcem, a następnie dodajemy do papryki. Chwilę podsmażamy, uważając, by ser nie puścił wody.
Komentarze