Smażona z twarogiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina wprost przepada za papryką. To nasze ulubione danie, które często przyrządzamyna wspólną kolację.

Składniki:

  • 1 kg czerwonej papryki lub po 50 dag żółtej i czerwonej
    3 łyżki oleju
    przyprawa do kurczaka
    czosnek granulowany
    słodka mielona papryka
    szczypta chili
    kilka kropel sosu sojowego
    sól
    pieprz
    30 dag twarogu półtłustego

Smażona z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w szerokie paski. Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Dusimy do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, chili, czosnkiem, mieloną papryką, sosem sojowym oraz solą i pieprzem.
  • 2. Twaróg rozdrabniamy widelcem, a następnie dodajemy do papryki. Chwilę podsmażamy, uważając, by ser nie puścił wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy

4.94 (177 ocen)

martadela