Nototenia smażona

  • wyświetlono: 20995 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna, nieduża rybka z małą ilością glazury. Warto spróbować.

DSC_0441
  • 60min

Składniki

2 tuszki nototenii
sól, pieprz
przyprawa do ryb
sok z cytryny
oliwa
2 łyżki mąki
2 łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Nototenia smażona

  • 1. Tuszki rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na godzinę. Schłodzoną rybkę obtoczyć w mące z dodatkiem soli i pieprzu i usmażyć na gorącym tłuszczu z dodatkiem dwóch łyżek masła. Podawać z ziemniaczkami :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzunototeniaryba smażona
 

Komentarze

Podobne przepisy

Mintaj smażony

Dodane przez: kasia_m86

Mintaj smażony

Mintaj to zdrowa ryba, która zawiera...

Smażony camembert

Dodane przez: bogusia82

Smażony camembert

Często smażę taki panierowany ser...

Amur smażony

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Amur smażony

Takie pyszne Amury hoduje mój szwagier,...

Karp smażony

Dodane przez: ewaeu

Karp smażony

Karp smażony podawany z sosem piwnym.

labraks smażony

Dodane przez: marta625

Labraks smażony

Labraks (okoń morski) jest bardzo...

SZCZUPAK SMAŻONY

Dodane przez: IZABELA SUCHOCKA

SZCZUPAK SMAŻONY

Pyszna rybka przygotowana w tradycyjny...