Nototenia smażona

  • wyświetlono: 25744 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nototenia to pyszna, nieduża rybka. Tym razem przyrządzamy ją z małą ilością glazury. Warto spróbować, bo jest bardzo smaczna. Nototenia świetnie smakuje smażona, można też przyrządzić ją na grillu lub w piekarniku. Z ziemniakami i surówką może być daniem obiadowym.

DSC_0795
  • 60min

Składniki

2 tuszki nototenii
sól, pieprz
przyprawa do ryb
sok z cytryny
oliwa
2 łyżki mąki
2 łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Nototenia smażona

  • 1. Tuszki rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na godzinę.
  • 2. Schłodzoną rybkę obtoczyć w mące z dodatkiem soli i pieprzu i usmażyć na gorącym tłuszczu z dodatkiem dwóch łyżek masła. Podawać z ziemniaczkami :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzunototeniaryba smażona

Komentarze

Podobne przepisy

Amur smażony

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Amur smażony

Takie pyszne Amury hoduje mój szwagier,...

karp

Dodane przez: mirelaj

smażony karp

smażony karp

Mintaj smażony

Dodane przez: kasia_m86

Mintaj smażony

Mintaj to zdrowa ryba, która zawiera...

Smażony camembert

Dodane przez: bogusia82

Smażony camembert

Często smażę taki panierowany ser...

Mintaj smazony

Dodane przez: ewaeu

Mintaj smażony

Bardzo smaczna ryba.

Halibut smażony

Dodane przez: smak i uczucie

Halibut smażony

Halibut to przepyszna ryba, ale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE