Serowiec z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło stapiam. Biszkopty kruszę i mieszam z masłem i 2 łyżkami soku z cytryn. Formę do keksu wykładam folią spożywczą i przekładam do niej masę z biszkoptów. Połowę arbuza kroję w kostkę. Żelatynę zalewam kilkoma łyżkami zimnej wody, mieszam i odstawiam by spęczniała. Sok gotuję z cukrem, dodaję żelatynę uprzednio rozpuszczoną we wrzątku. Studzę. Tężejącą masę łączę z twarożkiem i ubitą na sztywno kremówką. Do masy dodaje kostki arbuza, wymieszam i przekładam do formy z biszkoptami. Wstawiam do lodówki na co najmniej 3 godz. po tym czasie wyjmuję z formy i dekoruję wierzch pozostałym kawałkiem arbuza oraz pokruszonymi wafelkami czekoladowymi.
Komentarze