Dorsz zpatelni

0 (0 ocen)

Jest bardzo smaczny

Składniki:

  • ok. 11/2 kg dorsza
    1 ząbek czosnku
    3 /4 szklanki mąki pszennej
    bułka tarta
    1 jajko
    3 łyżki mleka
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia

Dorsz zpatelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawionego dorsza pokrój w dzwonka o szerokości 1-2cm.Do kawałków ryby dodaj zmiażdżony czosnek i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. .
  • 2. Jajko roztrzep wraz z mlekiem.
  • 3. Dzwonki ryby wkładaj kolejno do mąki, jajka a na końcu do tartej bułki.
  • 4. Smaż rybę do zbrązowienia z jednej strony, a następnie przewróć n a drugą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy