SERNIK MALINOWY

0 (0 ocen)

NIE TYLKO NA UPALNE DNI

Składniki:

  • 150 gram herbatników petit beurre
    50 g masła

    70 ml wody
    30g żelatyny
    300 g śmietanki kremówki 30 %
    500 g sera twarogowego do serników
    500 g. malin
    200 g. cukru

    200 g śmietany kremówki 30%
    łyżeczka cukru pudru
    świeże maliny do dekoracji

Sernik malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztop w rondelku, herbatniki pokrusz, dodaj do roztopionego masła i dokładnie wymieszaj. Wyłóż spód tortownicy.
  • 2. Żelatynę zalej wodą, dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw na chwilkę.
    Ubij śmietanę.
    Maliny zmiksuj , dodać ser i cukier cały czas mieszaj aż masa będzie gładka, dodaj ciepłą żelatynę nie przerywając mieszania. na koniec dodaj stopniowo ubitą śmietanę.Gotową masę wyłóż na spód herbatnikowy i odstaw do lodówki by ciasto dobrze stężało.
  • SERNIK MALINOWY 3. Ubij śmietanę kremówkę wraz z cukrem pudrem. Wyłóż na stężałe ciasto i udekoruj malinami. Odstwa jeszcze na 2 godziny do lodówki

Porady

Maliny można zastąpić jagodami lub truskawkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy