Sałatka na ciepło z brukselki i dorsza

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka na ciepło z brukselki i dorsza .Lekkie smaczne dietetyczne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brukselka: 20 dekagramów
    - filet dorsz: 2 sztuki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - przyprawa uniwersalna: 1 łyżeczka
    - olej lniany: 1 łyżka
    - pieprz kolorowy w młynku: 0.5 łyżeczki
    - bakłażan: 0.5 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki

Sałatka na ciepło z brukselki i dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę wybieramy ładną gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy i rozbieramy je na listki .
  • 2. Dorsza myjemy osuszamy solimy doprawiamy pieprzem i gotujemy na parze . Po ugotowaniu kropimy sokiem z cytryny . Dorsza kroimy w mniejsze kawałki dodajemy do listków kapusty .
  • 3. Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy . Po ok 10 min płuczemy i grillujemy go na patelni grillowej .Kroimy w paski dodajemy do sałatki . doprawiamy całość solą, pieprzem i kropimy olejem lnianym .

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy