Ryżowo-dyniowa sałatka

0 (0 ocen)

Uwielbiam dynię i wszystko, co można z niej zrobić.W trakcie sezonu dyniowego warto przyrządzić to danie. Jest proste, zdrowe, smaczne i niedrogie. Można podawać jako deser.

Składniki:

  • Składniki 4 porcje:
    • 30-40 dag dyni,
    • 1 szklanka ryżu,
    • 0,5 szklanki rodzynek,
    • 3/4 szklanki sera twarogowego,
    • Cynamon,
    • Cukier waniliowy

Ryżowo-dyniowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Dynię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ser kroimy w kostkę.
    Gotowy ryż mieszamy z dynią, rodzynkami i serem. Porcjujemy danie na talerzyki i posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy