Rosół z papryczką chipotle i awokado

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca zupa z kuchni meksykańskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wywar z kurczaka: 1.5 litra
    - ząbki czosnku posiekane: 3 sztuki
    - chile chipotle: 1 sztuka
    - awokado: 1 sztuka
    - sok z limonki: 1 sztuka
    - cebule dymki posiekane: 5 sztuk
    - pierś kurczaka ugotowana pokrojona w paski: 40 dekagramów
    - posiekana kolendra: 2 łyżki

Rosół z papryczką chipotle i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wywaru dodać czosnek i papryczkę chipotle. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z limonki. Ułożyć cebulki, kurczaka, awokado i świeżą kolendrę w czterech talerzach. Zalać bulionem. Podawać z kawałkami limonki i ewentualnie chipsami tortilla.

Komentarze

Podobne przepisy