Roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z udek usuwamy kości, nie uszkadzając mięsa. Następnie rozbijamy i posypujemy przyprawą do drobiu. Układamy skórą do dołu.
2.Pomidory osączamy, zalewę zachowujemy. Ser kroimy w słupki i wkładamy do środka pomidorów. Posypujemy bazylią.
3.Pomidory kładziemy na środku mięsa i zawijamy
w paczuszkę. Naciągając skórkę, owijamy całe mięso, spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy mięso, przekładamy do garnka.
4.Sos: resztę pomidorów kroimy w kostkę. Wlewamy zalewę i szklankę wody. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Doprawiamy pieprzem, bazylią i vegetą. Sosem zalewamy mięso. Dusimy 30 minut.
Porady
RADY Iwony Cieplik
Jeśli pomidory z puszki są małe, kawałeczki sera i pomidory można ułożyć osobno na porcji mięsa.
Komentarze