Roladki z kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oboje z mężem dbamy o zdrowie. Na obiad często robimy drób.

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● ogórek kiszony
    ● 2 cebule
    ● plaster szynki lub boczku
    ● łyżka musztardy lub keczupu
    ● olej
    ● 20 dag pieczarek
    ● sól, pieprz
    ● ząbek czosnku
    ● 1-2 łyżki mąki

Roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na pół. Lekko rozbijamy. Solimy i smarujemy z jednej strony musztardą.
  • 2. Ogórka, cebulę i szynkę kroimy w paski i kładziemy po porcji na mięsie. Zwijamy w roladki i obwiązujemy bawełnianą nicią.
  • 3. W rondlu rozgrzewamy olej i podsmażamy roladki. Podlewamy gorącą wodą. Dusimy do miękkości. Wyjmujemy. Usuwamy nici.
  • 4. Sos: cebulę i pieczarki kroimy i wsypujemy do pozostałego po smażeniu sosu. Doprawiamy i zagęszczamy mąką. Wkładamy roladki i chwilę dusimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy