Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim

0 (0 ocen)

Pyszniutkie roladki drobiowe z serem korycińskim o smaku suszonych pomidorów, bazylii i czosnku, na każdą okazję.

Składniki:

  • filet z kurczaka - 1 podwójny
    jajko - 1 szt
    mąka - 2 łyżki
    sól i pieprz
    bułka tarta - 3 łyżki
    pietruszka - 0,5 pęczka
    ser koryciński - 4 słupki
    tłuszcz
    przyprawa do kurczaka - 1 łyżka

Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić, posypać filety przyprawą do kurczaka
  • Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim 2. Na filecie ułożyć po jednym słupku sera i kilka gałązek natki pietruszki.
  • 3. Zwinąć w roladki, opanierować w mące, przełożyć do rozmąconego jajka z solą i pieprzem.
  • 4. Obtoczyć w tartej bułce.
    Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy