Roladka schabowa w ryżowej skorupce z marchewkowym dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić.
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć przyprawami. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do miski, doprawić do smaku świeżo mielonymi płatkami chili, solą i jedną łyżeczką majonezu, wymieszać Rozłożyć grzyby na mięsie i zrolować w roladkę. Spiąć wykałaczkami.
2.Całą roladkę posmarować majonezem tworząc cienką warstwę.
3.Następnie obtoczyć w ugotowanym ryżu i ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 20-25 minut.
4.W między czasie marchewkę pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do blendera. Dodać rosół. Zmiksować na gładko. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chili. Wymieszać.
Z mięsa wyjąć wykałaczki i podawać roladkę z dipem. Smacznego!
Komentarze