Rolada ze schabu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawę wymyśliłam dla mojego synka.

Składniki:

  • ● 1,5 kg schabu bez kości
    ● długi kabanos
    ● czerwona papryka
    ● cebula
    ● 5 ogórków konserwowych
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● łyżka mąki
    ● sól, pieprz
    ● sos sojowy
    ● majeranek

Rolada ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w kostkę.
    Mieszamy z bułką tartą,
    mąką i doprawiamy. Schab
    nacinamy wzdłuż, aby powstał
    prostokąt. Rozbijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem,
    skrapiamy sosem sojowym.
  • 2. Farsz wykładamy na
    mięso. Wzdłuż brzegu kładziemy
    kabanosa. Ciasno
    zwijamy, obwiązujemy nicią
    i obficie oprószamy majerankiem.
    Pieczemy w rękawie
    ok. 45 minut w 160 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy