• Rolada szpinakowa z łososiem

    Dodane przez: marzena79

  • Potrawa ma wyjątkowy smak, połączona odrobina ostrego smaku z łagodnym łososiem. Jest to przysmak mojego męża a przepis przywieziony z wczasów nad morzem.

  • Składniki

    1opakowanie mrożonego mielonego szpinaku
    1 łyżeczka masła
    4 jaja
    2 serki Almette chrzanowe
    2 opakowania pokrojonego łososia
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego

  • Sposób przygotowania

    1.

    Szpinak po rozmrożeniu podsmażyć w patelni na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Całość odparować i wystudzić. Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę. Masę szpinakową z żłółtkami miksujemy blenderem. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy. Na blachę wykładamy papier i wylewamy masę szpinakową. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 190C. Po upieczeniu gorące ciasto zawijamy w roladę i zostawiamy do wystygnięcia.Po wystygnięciu ciasto smarujemy serkami Almette i układamy plastry łososia. Ponownie zwijając całość w roladę i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

  • Rady

    Ważne aby ciasto szpinakowe było pieczone na papierze do pieczenia co ułatwia nam zrolowanie go.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, Danie na rodzinne przyjęcia
  • 0 komentarzy

Dodane przez: marzena79

marzena79 1

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-30T15:32:40+01:00

128 odwiedzin