Rogale drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wspaniała uczta dla podniebienia. Szybkie wykonanie i łatwe wykonanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 600g mąki pszennej
    250g margaryny
    3 żółtka
    30g drożdży
    150g śmietany 12%
    powidła owocowe

Rogale drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C
    Wszytskie składniki oprócz powideł wyrabiać do uzyskania jednolitego ciasta.
  • 2. Ciasto podzielic na 4 części.
  • 3. Każdą z częsci rozwałkować na kształt koła o grubosci około 3 mm. nastepnie podzielić na trójkąty. Na koniec szerszej czesci kazdego trójkąta nakłądac powidła i zawijac rogale.
  • 4. Rogaliki piec około 25 minut.

Porady

Rogale mozna maczac w białku a nastepnie w cukrze przed włozeniem do piekarnika. Lub po upieczeniu polac lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy