Risotto

0 (0 ocen)

  • 5 min

Obiad na szybko .

  • 5 min

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    1 kostka rosołowa
    1/2 cebuli
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki masła

Risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać masło , wrzucić cebulę aż się zeszkli .
  • 2. Dosypać ryż , dalej smażyć ok. 2-3 min.
  • 3. Dodać bulion (1,5 szklanki) , przykryć .
  • 4. Dusić 13 minut ( Ma być miękki , aksamitny ) .
  • 5. Zdjąć patelnię z palnika , dodać 2 łyżki śmietany , posypać natką ,

Porady

Można dodać coś od siebie , np. kukurydzę , dynie .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy