Razowe penne z sosem mięsnym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zrobiłam to danie z resztek które miałam pod ręką

  • 25 min

Składniki:

  • 1 opakowanie razowego makaronu penne

    Sos:
    30 dag mięsa mielonego
    3 parówki
    2 duże marchewki
    puszka pomidorów
    1 cebula
    2 płaskie łyżki maki ziemniaczanej
    2 niepełne szklanki bulionu
    1 łyżeczka bazylii
    1 łyżeczka oregano

    olej
    sól, pieprz

Razowe penne z sosem mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy mięso mielone. Parówki obieramy, kroimy w plasterki, dodajemy do mięsa. Marchewkę gotujemy 20 min, wyciągamy z wody i kroimy w kostkę. Pomidory miksujemy, mieszamy z mąką ziemniaczaną i ziołami. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy