Racuszki z ryżu i rabarbaru

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Racuszki są pyszne, łatwe do zrobienia i sycące.

Składniki:

  • 1 szkl. ryżu
    2 szkl. mleka
    2 jajka
    sól
    3 łodygi rabarbaru
    łyżka mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder
    sól

Racuszki z ryżu i rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż zalewamy mlekiem. Rozgotowujemy. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy.
  • 2. Do ciepłego ryżu dodajemy żółtka, mąkę, proszek, pianę, rabarbar i szczyptę
    soli. Mieszamy.
  • 3. Porcje masy smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. Racuszki oprószamy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy