kompot z rabarbaru i wiśni

5 (185 ocen)

  • 45 min

niezwykle orzeźwiający kompot, po sto kroć lepszy od sklepowych.

  • 45 min

Składniki:

  • 4-5 łodyg rabarbaru
    25-30 dkg wiśni (ja użyłam mrożonych)
    5 łyżek cukru
    3-4 litry wody
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kompot

Kompot z rabarbaru i wiśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rabarbar oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki, dodać wiśnie cukier i wodę. doprowadzić do wrzenia i gotować 5-7 min.
    kompot wystudzić i delektować się do woli.
    można dodać kostki lodu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować