Pulpety magisterskie

0 (0 ocen)

  • 35 min

Uwielbiam gdy na obiad mam coś pysznego i wyrazistego w smaku. Polecamserdecznie na obiad pulpety ponieważ są są bardzo smaczne i można jeprzygotowac bez większych umiejętności kulinarnych.

  • 35 min

Składniki:

  • 60 dag mięsa mielonego drobiowego
    jajko
    około pół szklanki bułki tartej
    przyprawa do mięsa mielonego
    puszka pomidorów
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    marchewka
    mała papryka
    kawałek selera
    kilka ziarenek ziela angielskiego i liści laurowych
    łyżka mąki ziemniaczanej
    sól i pieprz
    olej

Pulpety magisterskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem ,
    bułką tartą oraz przyprawą do mięsa mielonego. Uformuj pulpety.
    Zagotuj wodę z zielem , listkiem laurowym. Wrzuċ pulpety, gotuj około 10
    minut. Wyjmij przyprawy z wody.
  • 2. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Podsmaż na oleju. Paprykę,
    marchewkę, selera oczyśċ i pokrój drobno. Następnie dodaj pokrojoną
    paprykę. Smaż chwilę. Następnie dolej wodę z pulpetów, wrzuċ selera i
    marchewkę, gotuj, aż warzywa będą miękkie. Następnie wlej pomidory,
    zagęśċ mąką i przypraw. Wrzuċ pulpety i gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj
    pulpety z sosem, surówką i ziemniakami z koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy