Pulpeciki w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Doskonałe do makarony albo jako dodatek do ziemniaków.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - MIĘSO MIELONE MIESZANE/CIELĘCINA,WOŁOWINA/: 50 dekagramów
    - bazylia suszona lub świeża: 1 łyżka
    - bułka tarta ( do masy): 3 łyżki
    - jajo: 1 sztuka
    - pomidory w puszce: 1 puszka
    - sól, pieprz, mielona papryka, przyprawa do drobiu: 1 szczypta
    - czosnek: 1 szczypta

Pulpeciki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy mięso mielone, posiekaną bazylię, bułkę tartą i jajko- wyrabiamy ręką. Doprawiamy do smaku przyprawami i formujemy w dłoniach małe kuleczki.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kulki z obu stron. Przekładamy je do garnka, podlewamy odrobiną wody, wrzucamy pomidory z puszki i gotujemy na małym ogniu, aż do redukcji sosu. Na koniec doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy