Dorsz w cieście migdałowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Nowość w naszym Świątecznym menu - delikatny dorsz smażony w cieście ze słodkimi migdałami i kwaśnym sokiem z cytryny. Nowość która wpisała się na stałe, ryba smakuje wyśmienicie.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
    sól, pieprz
    olej rzepakowy do smażenia
    Ciasto:
    3 jajka
    1,5 szklanki mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    50g. migdałów w płatkach
    1 łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz w cieście migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
    Oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Ciasto: Migdały zblendować na sypki proszek.
    Składniki ciasta połączyć razem ( Ma wyjść dwa razy gęstsze niż na naleśniki ew. dodać więcej mleka lub mąki)
  • 3. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy- dość sporo aby zakrywał do połowy rybę
    Kawałki dorsza zanurzać w cieście, smażyć na rumiano z obu stron.
  • 4. Osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować