pomidorowa z mozzarella

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

swietnie rozgrzewa po spacerku zimowym.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ZUPA:
    - bulion mięsny lub warzywny: 1 litr
    - koncentart pomidorowy: 1 sztuka
    - marchewka pokrojona w kosteczkę: 1 sztuka
    - ser mozzarella - kulka: 1 sztuka
    - makaron dowolny: 0.5 opakowania
    - cebula mała (zwykla): 1 sztuka
    - smietana kremowa 30%: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - pietruszka natka siekana: 1 szczypta
    - bazylia posiekana: 1 szczypta

Pomidorowa z mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomidorowa 1. marchewke dodajemy do bulionu i gotujemy, na gazie opalamy obrana cebule i dodajemy do bulionu gdy marchewka bedzie miekka dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ser mozzarelle pokrojony na male kawalki , mieszamy do momentu az ser sie rozpusci. przyprawiamy smietana sola i pieprzem dodjemy bazylie i pietruszke oraz ugotowany makaron.
  • pomidorowa 2. smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy