Płonące banany

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybki i tani deser. Moja rodzina przepada za nim.

Składniki:

  • ● 6 bananów
    ● cytryna
    ● pomarańcza
    ● 10 dag rodzynek
    ● 6 łyżek masła
    ● 3 łyżki cukru pudru
    ● cukier waniliowy
    ● kieliszek rumu
    ● 2-3 goździki

Płonące banany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieramy i przekrawamy
    wzdłuż. Wyciskamy
    sok z pomarańczy i cytryny.
  • 2. Masło roztapiamy na
    patelni. Wkładamy banany.
    Smażymy na złoty kolor
    około 2 minut z każdej strony.
    Zmniejszamy ogień.
  • 3. Banany posypujemy
    cukrem pudrem, wlewamy
    sok z pomarańczy i cytryny.
    Wsypujemy cukier waniliowy,
    goździki oraz rodzynki.
    Zagotowujemy.
  • 4. Na osobnej patelni podgrzewamy
    rum. Zapalamy
    i polewamy banany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy