Płonące usta

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Danie łączące słodkie rodzynki z pikantną kaszą.Potrawa dla osób lubiących pikantne dania.

  • 3 godz.

Składniki:

  • - 2 gotowane piersi z kurczaka lub inna część kurczaka
    - 2 gotowane marchewki
    - 1 gotowana pietruszka
    - rodzynki - 3 łyżki
    - kasza jęczmienna perłowa - 2 woreczki po 100 g każdy
    - 1 cebula
    - 1 łyżeczka oleju
    - 2 łyżeczki przecieru + 1 łyżka ketchupu pikantnego
    - 2 łyżki papryki ostrej w proszku
    - 1 łyżeczka wegety
    - sół, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Płonące usta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, obraną marchewkę i pietruszkę zalać wodą dodać wegete i ugotować (coś a'la rosół). Kaszę ugotować według przepisu na opak. Rodzynki zalać wrzątkiem aby się sparzyły. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Ugotowane, ostudzone mięsko pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem połączyć z kaszą, dodać odsączone rodzynki i przyprawy (uwaga z pieprzem ponieważ dodajemy już ostrą paprykę chyba że ktoś naprawdę lubi ostre potrawy). Przecier połączyć z ketchupem i dodać do reszty. Danie przełożyć na suchą patelnię teflonową, podlać powstałym bulionem i gotować do momentu całkowitego odparowania. Smacznego:)

Porady

Zamiast kaszy w daniu można użyć ryżu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Marchewka Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować