Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dobra przekąska na impreze

  • 25 min

Składniki:

  • Pieczarki ,cebula,żółtko jaja,1 szklanka bułki tartej,natka pietruszki 1łyżka,sól i pieprz do smaku.Ciasto naleśnikowe na wodzie mineralnej gazowanej.

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki płukamy,osuszamy,wykręcamy korzonki.Farsz:cebulę i korzonki kroimy drobno i smażymy na oleju,studzimy,następnie dodajemy żółtko,posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą,przyprawiamy i faszerujemy pieczarki,maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na głębokim tłuszczu.

Porady

Ciasto naleśnikowe można przyprawić kucharkiem i pieprzem,wtedy wychodzi ostrzejsze i dobrze smakuje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy